Operationeel directeur en mede-eigenaar Sandra Voorsluijs-den Hollander in BBN Magazine
Wat in 1996 begon vanuit de garage naast het woonhuis, is in vijfentwintig jaar uitgegroeid naar een landelijk opererende dienstverlener op het gebied van bedrijfshulpverlening en bedrijfsveiligheid. Oprichter van Quinton, Anton den Hollander, draagt voornamelijk op de achtergrond zijn steentje nog bij aan de organisatie. Zoon Stephan en dochter Sandra Voorsluijs-den Hollander hebben in 2014 het bedrijf overgenomen. Vanuit vestigingen in Barendrecht en Bergschenhoek bedienen ze hun klanten. Sandra: ,,De drang om zelfstandig ondernemer te worden had ik al vroeg. Toch had ik niet kunnen bedenken dat die wens uiteindelijk zo ingevuld zou worden. Aanvankelijk trok het toerisme mij meer dan de bedrijfshulpverlening. Maar na mijn studie en een aantal jaren werk, was de uitdaging binnen de reiswereld weg en wilde ik iets anders gaan doen. De vacature van projectmedewerker die in het bedrijf van mijn vader ontstond, was mij op het lijf geschreven. Zo heb ik in 2009 het toerisme achter mij gelaten en ben ik bij Quinton gaan werken. Sinds 2014 is het bedrijf van Stephan en mij en adviseert Anton ons waar nodig.”
Quinton adviseert en leidt op
,,Core business van Quinton is bedrijfshulpverlening en bedrijfsveiligheid. Via het traject van risico-inventarisatie en advisering, komen we tot het inzetten van passende middelen en het opleiden van medewerkers. Te vaak zien we dat bedrijfshulpverlening en veiligheid door het management van bedrijven vooruitgeschoven wordt. Het komt nog wel. Misschien klinkt dit als preken voor eigen parochie, maar met veiligheid van je medewerkers mag je nooit lichtzinnig omgaan. Veiligheid moet altijd hoog op het prioriteitenlijstje staan.”
,,Omdat herhaling van kennis noodzakelijk is om vaardigheid te behouden hebben we tijdens de coronacrisis interactieve webinairs gegeven en in onze digitale leeromgeving een toevoeging gedaan van de module “Hulpverlening tijdens de coronacrisis”. Online kregen de mensen scholing om maar vooral de kennis vast te houden. In de tussentijd hebben we het bedrijf zo ingericht dat we nu weer geheel coronaproof cursussen kunnen geven. Onze branche was een van de eerste die weer toestemming kreeg van de overheid om de scholing weer op te pakken. Gewoon omdat veiligheid ook bij de overheid hoog op de agenda staat.”
,,Lang heb ik gedacht dat mijn toekomst in de reisbranche lag. De verandering in 2009 bleek uiteindelijk de eerste stap naar het ge droomde ondernemerschap. Als dat dan ook nog eens met je broer in het bedrijf van je vader is, dan kan je niet meer dan tevreden zijn.”